Website maken

In dit artikel gaan we het hebben over diverse tips om jouw website aantrekkelijker te maken. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over hoe je websites kan ontwerpen op juiste wijze? Dan raden wij je aan om vooral verder te lezen!

Diverse tips voor een aantrekkelijke website

Tip 1) Om te beginnen gaan we het hebben over de wensen van de klant. De eerste tip is dan ook ga van deze wensen uit! Het is natuurlijk belangrijk dat je dienst of product op de website staat. Naast dit is het belangrijk dat je voorheen zorgt dat klanten vinden wat zij zoeken. Als mensen via Google zoeken naar iets, dan kan het zijn dat ze informatie willen, producten of diensten willen kopen of deze willen vergelijken. Als je goed inspeelt op de intenties van de klant zal deze langer blijven rondsnuffelen op de website dan wanneer je puur denkt aan je eigen product of dienst en verder geen aandacht besteedt aan de wensen. Je kunt jezelf het beste in de bezoeker plaatsen en kijken vanuit zijn of haar perspectief.

Tip 2) Een tweede tip is dat je teksten overzichtelijk moet maken. Zorg er daarnaast voor dat deze goed leesbaar zijn. Som je iets op? Gebruik dan bullet-points. Heb je te maken met titels en tussenkopjes? Gebruik dan dikgedrukte koppen. Hierdoor leest een tekst prettig voor een gebruiker en zal hij of zij eerder geïnteresseerd worden in wat er staat dan wanneer het niet duidelijk is. dan zal hij of zij mogelijk afhaken en op een andere website kijken.

Tip 3) Zorg ervoor bij het ontwerpen dat je website responsive is. Dit houdt in dat je website zich automatisch aanpast op elk apparaat. Uiteraard is een telefoonscherm een stuk kleiner dan dat van een laptop. Er valt dus minder op weer te geven dan op een laptop. Je website moet zich automatisch aanpassen op het apparaat waarop het geopend wordt. Dit zorgt voor gebruiksgemak en is handig, want dan heb je ook direct meer gebruikers. Als dit niet het geval is zal de website overzichtelijk worden voor mensen op hun telefoon, omdat de hele webpagina dan in beeld komt terwijl dit niet past. Dan wordt deze kleiner of moet je slepen over het scherm.

Tip 4) Zorg ervoor dat het duidelijk is wat je aanbiedt. Heb je een dienst of product? Maak dan duidelijk wat deze dienst of het product kan betekenen voor de potentiële klant (gebruiker van de website). Voeg foto’s toe en beschrijf zo goed mogelijk wat het is, wat het doet en waarvoor het dient.

Tips voor een aantrekkelijke website

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *