Het komt altijd ongelegen en is bijna net zo erg als dat je smartphone er mee ophoudt: je televisie houdt er mee op. En altijd net als jij op het puntje van de stoel naar je favoriete serie zit te kijken. Vaak rest dan niets anders dan een televisie reparatie, als je televisie tenminste nog gerepareerd kan worden.

 

Televisie reparatie net zo duur als nieuw apparaat

Gek genoeg is er geen reden voor paniek als je beeld ineens helemaal op zwart gaat. Vaak kan een televisie reparatie dan nog wel uitkomst bieden. Dat ligt anders als er een streep op je beeld verschijnt, dit duidt vaak op een beeldscherm dat stuk is. Je kunt kiezen voor een televisie reparatie en het beeldscherm laten vervangen, gemiddeld genomen kost dit net zoveel als een nieuwe televisie.

Televisie reparatie

Software update

Soms is een televisie reparatie niets meer dan een simpele software update. Via de website van de fabrikant van de televisie kun je de update uitvoeren. Vaak zijn de hedendaagse televisies al aangesloten op internet en vinden er automatisch updates plaats. Als je denkt dat je televisie voor reparatie in aanmerking komt, breng hem dan niet zomaar naar de eerste de beste reparateur, maar kijk eerst hoe het zit met de garantietermijn. Is er schade tijdens de garantieperiode, dan hoef je zelf niet te betalen. Weet je niet of er nog garantie is? Ga dan naar de zaak waar je de televisie gekocht hebt. Zij kunnen via de Uneto-VNI lijst checken of er al dan niet sprake is van garantie.

 

Tik op beeldscherm

Mocht je televisie voor reparatie in aanmerking komen, dan wordt die reparatie overigens vaak uitgevoerd door iemand van het merk televisie dat je hebt. Tegenwoordig vinden dergelijke reparaties bij je thuis plaats omdat de moderne, platte televisies beter niet vervoerd kunnen worden in de wetenschap dat een tik op het beeldscherm al genoeg kan zijn voor een fikse schade. In de werkelijke situatie thuis kan bovendien eerder het probleem vastgesteld worden.

 

Complete modules vervangen

Er is nog iets dat een televisie reparatie bemoeilijkt. Dit is dat onderdelen van een televisie slechts een beperkte tijd beschikbaar zijn. Daarom worden lcd-televisies al als complete modules vervangen. De tijd dat de televisie nog uit allemaal losse onderdelen bestond, ligt al mijlenver achter ons. De moderne televisie van nu is niets meer dan een aantal modules, losse componenten van die modules kunnen slechts zelden nog gerepareerd worden.

Televisie reparatie
Posted in: ICT

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *